Grupul japonez de produse electronice NEC a prezentat la Tokyo ultimele sale creatii din cadrul familiei de roboti a companiei Papero, printre care si un model special conceput pentru a se ocupa de copii. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, cu ac
Grupul japonez de produse electronice NEC a prezentat la Tokyo ultimele sale creatii din cadrul familiei de roboti a companiei Papero, printre care si un model special conceput pentru a se ocupa de copii. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, cu aceasta ocazie au fost prezentate modelele Papero 2005 si Childcare Papero, care seamana fizic cu modelele din 1997, 2001 si 2003, insa sunt mult mai inteligente. In locul catelului Aibo al firmei Sony, Papero 2005 seamana cu un cimpanzeu mecanic. Acesta este un mic robot domestic, pentru divertismentul familial. El vorbeste, recunoaste fetele membrilor familiei, se deplaseaza rapid, stie sa diferentieze culorile, sa citeasca, sa danseze, sa aprinda televizorul si sa schimbe canalele. Cel de-al doilea model, Childcare Papero, este si mai inteligent, el fiind programat sa aiba grija de copii, sa numere si sa se joace cu acestia jocuri de gandire. Gratie unei camere de luat vederi, el poate transmite imaginile pe un telefon mobil, permitand astfel mamelor sa-si supravegheze copiii de la distanta, sa vada daca totul este in regula.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.