Compania petroliera rusa Rosneft, care trebuie sa achite imprumuturi internationale in valoare de 1,4 miliarde de dolari, va actiona in judecata firma Iukos, solicitand daune de 11 miliarde de dolari, a anuntat, ieri, cotidianul Vedomosti, citat de M
Compania petroliera rusa Rosneft, care trebuie sa achite imprumuturi internationale in valoare de 1,4 miliarde de dolari, va actiona in judecata firma Iukos, solicitand daune de 11 miliarde de dolari, a anuntat, ieri, cotidianul Vedomosti, citat de Mediafax. Potrivit documentelor depuse de Rosneft la Curtea de arbitraj din Moscova, Iukos trebuie sa plateasca datoriile catre buget ale fostei sale unitati, Iuganskneftegaz. Rosneft a platit 9,4 miliarde de dolari pentru unitatea de la Iugansk, scoasa la licitatie in luna decembrie a anului trecut de autoritatile ruse in cadrul procesului de executare silita a Iukos, pentru recuperarea unor impozite restante de 27,5 miliarde de dolari. Compania Rosneft, care va fuziona in curand cu gigantul din domeniul gazelor naturale Gazprom, sustine ca a mostenit datorii fiscale in valoare de 5,1 miliarde de dolari la Iugansk si acuza fostii actionari ai firmei de aceasta situatie. Surse bancare au afirmat ca Rosneft doreste sa recupereze capital de la Iukos, in conditiile in care se confrunta cu actiuni juridice internationale din cauza neplatii datoriilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.