Ministrii Petrolului din Algeria si Libia au respins initiativa Arabiei Saudite de a majora productia de titei, argumentand ca grupul nu poate face nimic pentru a controla cresterea preturilor peste pragul de 50 de dolari pe baril, anul acesta, relat
Ministrii Petrolului din Algeria si Libia au respins initiativa Arabiei Saudite de a majora productia de titei, argumentand ca grupul nu poate face nimic pentru a controla cresterea preturilor peste pragul de 50 de dolari pe baril, anul acesta, relateaza Bloomberg. "Vom face un gest de bunavointa, dar asta nu inseamna nimic in termeni de reducere a preturilor", a afirmat Chakib Khelil, ministrul algerian al Petrolului, aflat la Isfahan (Iran), unde Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol se va reuni astazi. Ali al-Naimi, ministrul saudit al Petrolului, a propus zilele trecute majorarea productiei cu 500.000 de barili pe zi (1,9 la suta), pana la 27,5 milioane de barili pe zi, pe fondul cresterii neasteptate a cererii in cursul acestui an. Bijan Namdar Zanganeh, ministrul iranian, si seicul Ahmad Fahd al-Sabah, ministrul kuweitian, au afirmat, la randul lor, ca OPEC ar trebui sa mentina nivelul actual al productiei. Preturile ar putea creste pana la 60 de dolari pe baril daca cererea din semestrul al patrulea va fi foarte mare, a estimat ministrul kuweitian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.