Membrii Colegiului Medicilor Bucuresti (CMB) au decis ieri ridicarea timp de un an a dreptului de libera practica a medicului Ioana Ghionescu, fost administrator al clinicii Global Medrom SRL, al carei nume a fost vehiculat in scandalul donarii de ov
Membrii Colegiului Medicilor Bucuresti (CMB) au decis ieri ridicarea timp de un an a dreptului de libera practica a medicului Ioana Ghionescu, fost administrator al clinicii Global Medrom SRL, al carei nume a fost vehiculat in scandalul donarii de ovule. Profesorul Vladimir Belis, presedintele Comisiei de disciplina a CMB, a declarat ca aceasta decizie a fost luata dupa ce au fost audiate atat reclamanta, care a avut de suferit in urma tratamentului aplicat in clinica respectiva, cat si medicul, Ioana Mary Louciene Ghionescu. Profesorul Belis a spus ca ridicarea dreptului de libera practica a doctorului Ghionescu a fost dispusa deoarece acest medic nu avea competenta sa desfasoare o asemenea activitate. In plus, in urma acestei activitati au fost incalcate prevederile legii privind transplantul de organe. Decizia CMB a fost luata si dupa ce s-a constatat lipsa unui consimtamant al pacientelor, carora nu li s-a explicat in mod clar ce presupun investigatiile medicale la care s-au supus, la clinica Global Medrom SRL.
Sedinta de ieri a fost tulburata de un incident care va fi clarificat de Politie. Astfel, politistii de la Sectia 8 au fost chemati la sediul Colegiului Medicilor Bucuresti dupa ce presedintele Comisiei de disciplina a constatat existenta in incapere a unui microfon mascat. Surse din Politie au precizat, pentru Mediafax ca echipajul venit la fata locului a constatat ca microfonul fusese instalat de un jurnalist, acest fapt facand acum obiectul unei anchete. In raport de rezultate si de regulamentul CMB privind confidentialitatea datelor discutate in sedinte, se va stabili ce masuri trebuie luate in acest caz, au adaugat sursele citate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.