Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale va aloca, incepand cu 2006, pentru impaduriri, circa 500-600 miliarde lei, o suma de cinci ori mai mare decat cea prevazuta in acest an, a declarat, ieri, la Branesti, ministrul Agriculturii, G
Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale va aloca, incepand cu 2006, pentru impaduriri, circa 500-600 miliarde lei, o suma de cinci ori mai mare decat cea prevazuta in acest an, a declarat, ieri, la Branesti, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, cu ocazia deschiderii "Lunii Padurii" (15 martie - 15 aprilie). Zilele trecute, ministrul Agriculturii a suplimentat cu 150 miliarde lei fondurile alocate in 2005 de MAPDR pentru impaduriri, care erau de numai 112 miliarde de lei. Valoarea totala a lucrarilor de regenerare a padurilor ce urmeaza sa fie executate in 2005 depaseste 1100 miliarde lei. Regia Nationala a Padurilor va suporta 970 de miliarde de lei, din care contributia Ministerului Agriculturii va reprezenta 260 miliarde de lei. Restul sumei va fi asigurata de ocoalele silvice private. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.