16 Martie 2005

Lectura de un minut

Calmul din piata valutara, unde nivelul tranzactiilor interbancare a fost luni, de doar 230 milioane euro, s-a mentinut si ieri. Aceasta a condus la fluctuatii minime ale cursurilor de schimb.
Euro a revenit ieri, la distanta de o singura sedi
Calmul din piata valutara, unde nivelul tranzactiilor interbancare a fost luni, de doar 230 milioane euro, s-a mentinut si ieri. Aceasta a condus la fluctuatii minime ale cursurilor de schimb.
Euro a revenit ieri, la distanta de o singura sedinta de tranzactionare, sub pragul de 3,6 lei, el coborand de la 3,6043 la 3,5992 lei.
Fluctuatiile paritatii euro/dolar pe pietele internationale au determinat o usoara crestere a monedei americane, care ar putea reveni astazi peste pragul de 2,7 lei. Ieri cursul a urcat de 2,6885 la 2,6895 lei.
Pe piata monetara dobanzile par a nu se mai opri din scadere pe fondul mentinerii unei supralichiditati de moneda nationala. Aceasta a permis BNR sa reduca randamentele la care sterilizeaza piata sub pragul de 9%, dupa ce la inceputul lunii acestea coborasera sub 10%. Ieri, dobanda interbancara la un an scazuse la 6,71 - 10,65%, media plasandu-se la limita real pozitiva, iar dobanzile la o zi si o saptamana fluctuau intre 5 si 9%.
Pe pietele internationale euro a evoluat pe piata londoneza intre 1,3303 si 1,3402 dolari. Fluctuatiile s-au datorat speculatiilor facute inainte de publicarea balantei de capitaluri americane, principala sursa de acoperire a deficitului comercial. Faptul ca in ianuarie au fost cumparate titluri de stat americane in valoare de 91,5 miliarde dolari, fata de 60,7 miliarde in decembrie, a adus un plus biletului verde.
Pe termen mediu euro ramane pe un trend ascendent, depasirea pragului de 1,35, putand duce paritatea peste nivelul de 1,37 dolari.

Curierul National

Sursa: Curierul National



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.