In colaborare cu Banca Europeana de Investitii (BEI), Metrorex deruleaza un proiect in valoare de 231 milioane de euro, destinat modernizarii metroului bucurestean. Din 231 milioane euro necesare, 115 milioane euro sunt imprumutate de BEI, restul de
In colaborare cu Banca Europeana de Investitii (BEI), Metrorex deruleaza un proiect in valoare de 231 milioane de euro, destinat modernizarii metroului bucurestean. Din 231 milioane euro necesare, 115 milioane euro sunt imprumutate de BEI, restul de 116 fiind asigurate din fonduri guvernamentale.
Proiectul are doua componente: cea pentru finalizarea lucrarilor de conservare a infrastructurii existente pe tronsonul Nicolae Grigorescu - Linia de Centura si componenta rezervata achizitiei de material rulant pe Magistralele 1 si 3 (Republica - Eroilor - Gara de Nord - Dristor I, cu ramificatie Eroilor - Industriilor).
La sfarsitul anului trecut, Metrorex a incheiat un contract cu o firma canadiana de la care urmeaza sa achizitioneze 20 de trenuri noi de metrou (120 de vagoane).
Primul tren de metrou va fi livrat in trimestrul IV al anului viitor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.