Premierul Calin Popescu Tariceanu a efectuat ieri prima vizita in teritoriu dupa preluarea mandatului, in judetul Dolj. Desi programul a fost foarte restrans, Tariceanu si colegii din guvern care l-au insotit si-au putut face o impresie referitoare l
Premierul Calin Popescu Tariceanu a efectuat ieri prima vizita in teritoriu dupa preluarea mandatului, in judetul Dolj. Desi programul a fost foarte restrans, Tariceanu si colegii din guvern care l-au insotit si-au putut face o impresie referitoare la situatia Intreprinderii Electroputere SA Craiova si a Daewoo Automobile Craiova. Premierul, alaturi de presedintele AVAS Gabriel Zbarcea, ministrul Muncii Gheorghe Barbu si secretarul general al guvernului Mihai Voicu a vizitat cele doua obiective economice care se afla intr-o situatie economica dificila. "Nu am venit in vizita festiva, ca sa taiem panglici, sau sa facem nu stiu ce inaugurari. Am venit pentru ca suntem preocupati sa gasim solutii la problemele din plan local", a declarat premierul. El si-a exprimat dezamagirea ca autoritatile locale nu au gasit ani de zile solutii de privatizare eficienta. "In vartejul economiei de piata nu e usor sa te descurci. In cazul Electroputere dorim o privatizare cu un investitor strategic. Nu ne intereseaza sa ne transformam fabrica intr-un centru de furnizare de fier vechi. Nu ne intereseaza taietorii de fier vechi.
Privatizarea trebuie sa ofere o perspectiva de viitor si de pastrare a locurilor de munca", a subliniat Tariceanu, care a mentionat ca va mai dura privatizarea Electroputere inca vreo sapte-opt ani, daca ofertele vor fi selectate pe criteriul comisioanelor. De altfel, unul dintre muncitorii de la Daewoo i-a urat premierului sa inmulteasca fabricile pe care le-a gasit la preluarea mandatului. Tariceanu i-a replicat ca important e sa pastram fabricile existente sa fie functionale si abia apoi sa le inmultim.
Tot la Daewoo, Tariceanu a facut si o cucerire, o muncitoare incantata de felul in care arata premierul. Fericita ca Tariceanu a dat mana cu ea, aceasta a exclamat entuziasta: "Sa fii iubit! Frumos esti! Mama mia!".
Electroputere va fi privatizata pe bucati
Referitor la situatia de la Daewoo, premierul a subliniat ca are sanse, dupa modelul de succes Dacia Renault, sa se relanseze: "Ceea ce pot sa va spun sigur este ca nu exista la Daewoo nici cea mai mica intentie din partea Citroen de a reveni la Craiova", a subliniat Tariceanu, care a completat ca trebuie analizate cu toata seriozitatea perspectivele uzinei dupa ce inceteaza, in aceasta toamna, constructia de masini sub licenta. In ceea ce priveste Electroputere, presedintele AVAS a anuntat ca in cursul acestei saptamani se va realiza o noua strategie de privatizare. Gabriel Zbarcea a anuntat ca a respins si ce-a de-a doua oferta si ca e nevoie de o relansare de vanzare a societatii. In viziunea sa, cea mai eficienta metoda de privatizare este divizarea Electroputere pe patru centre de profit. "Desigur, privatizarea societatii ca un intreg ar fi solutia ideala. Din pacate, este greu de gasit un partener strategic care sa indeplineasca simultan toate conditiile pentru a prelua uzina si a o face rentabila", a completat Tariceanu. Tot ieri, premierul a inmanat la casa de pensii din Craiova trei taloane de pensii recalculate dupa noul sistem. De asemenea, Tariceanu a participat la ceremonialul prilejuit de plecarea in misiune a celor 100 de militari ai Batalionului 26 Infanterie Neagoe Basarab (Scorpionii Rosii) care vor actiona de la sfarsitul saptamanii in Irak.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.