Alianta DA Covasna a dat ieri publicitatii un proiect de protocol pe care il va supune dezbaterii UDMR, prin care propune un nou model de impartire intre partenerii de guvernare a functiilor de conducere la nivelul institutiilor deconcentrate din jud
Alianta DA Covasna a dat ieri publicitatii un proiect de protocol pe care il va supune dezbaterii UDMR, prin care propune un nou model de impartire intre partenerii de guvernare a functiilor de conducere la nivelul institutiilor deconcentrate din judet. Copresedintele Aliantei, liberalul Hobincu Zoltan, a declarat ca atat PNL, cat si PD si PUR Covasna si-au dat acordul asupra acestui proiect de protocol, care vizeaza impartirea egala intre Alianta si UDMR a celor 32 de institutii deconcentrate. "Institutiile ce revin celor doua parti sunt sensibil egale ca greutate, prin urmare consideram ca pactul pe care il propunem UDMR este unul cinstit", a declarat Hobincu Zoltan. Directia Silvica, institutia pe care o vor ambele parti si din cauza careia nu s-a incheiat pana acum protocolul de colaborare in plan local, a fost trecuta pe lista Aliantei, pe considerentul ca aceasta a pierdut functia de prefect al judetului in favoarea UDMR si a renuntat de buna voie la doleanta initiala, de a primi drept compensatie din partea Uniunii un post de viceprimar in municipiul Sfantu Gheorghe si unul de vicepresedinte la Consiliul Judetean Covasna.
Conform aceluiasi proiect de protocol, schimbarea sau mentinerea in functii a actualilor titulari se va face in urma unui control de fond, ce va analiza activitatea de pana acum a acestora. Partidele din Alianta vor, de asemenea, ca directorii institutiilor deconcentrate sa fie dublati "in oglinda" de adjuncti din cealalta tabara, pentru o "conlucrare cat mai organica". Negocierile dintre Alianta DA si UDMR, programate pentru maine, se anunta a fi din nou lungi si furtunoase, intrucat liderii Uniunii nu sunt dispusi sa cedeze Directia silvica, in ciuda indemnurilor formulate recent de Marko Bela, care a cerut urgentarea semnarii acordurilor de colaborare in plan local. (Rompres)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.