Cateva sute de sindicalisti romani vor participa, sambata, la mitingul organizat la Bruxelles de Confederatia Europeana a Sindicatelor (CES), ei urmand sa plece din tara, zilele acestea, cu autocarul sau cu avionul. Astfel, CNSLR-Fratia va trimite la
Cateva sute de sindicalisti romani vor participa, sambata, la mitingul organizat la Bruxelles de Confederatia Europeana a Sindicatelor (CES), ei urmand sa plece din tara, zilele acestea, cu autocarul sau cu avionul. Astfel, CNSLR-Fratia va trimite la Bruxelles 400 de sindicalisti, pentru fiecare participant urmand a se cheltui cate sase milioane de lei, bani ce vor fi suportati de federatiile care ii trimit. Costurile totale ale deplasarii insumeaza aproape 67.000 de euro. "Cartel Alfa" va trimite la Bruxelles in jur 190 de sindicalisti, din care 144 vor pleca cu un avion inchiriat pentru aceasta ocazie. Pentru 81 din cei 190 de protestatari, costurile deplasarii vor fi suportate de structurile care i-au desemnat sa participe la miting, iar restul va merge pe cheltuiala confederatiei. Blocul National Sindical (BNS) va mobiliza, pentru protestul de la Bruxelles, in jur de 120 de oameni, care vor pleca cu trei autocare. Costurile pentru deplasarea fiecarui participant se vor ridica la aproximativ 220 de euro. Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) va fi reprezentata la Bruxelles de 52 de membri ai Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI). Sindicalistii - a caror deplasare costa 9,1 milioane de lei de persoana - vor pleca un autocar. Protestul organizat de CES la Bruxelles va avea loc sambata, cu doar trei zile inainte de inceperea intalnirii de primavara a Consiliului Europei, din 22-23 martie. Organizatorii mizeaza pe prezenta la miting a unui numar de aproximativ 50.000 de manifestanti, din mai multe tari europene. Principalele revendicari ale CES vizeaza cresterea numarului de locuri de munca si imbunatatirea conditiilor de lucru, dar si cresterea calitatii serviciilor sau drepturi sociale "fundamentale" pentru intarirea "Europei sociale".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.