Presedintele Traian Basescu isi continua seria deplasarilor externe, urmand sa faca, in zilele de 20 si 21 martie, o vizita oficiala la Berlin, la invitatia omologului sau german, Horst Koehler, a anuntat purtatorul de cuvant al Administratiei Prezid
Presedintele Traian Basescu isi continua seria deplasarilor externe, urmand sa faca, in zilele de 20 si 21 martie, o vizita oficiala la Berlin, la invitatia omologului sau german, Horst Koehler, a anuntat purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu. Basescu va avea intrevederi cu seful statului german, cu cancelarul federal Gerhard Schröder, cu presedintele Camerei Landurilor, precum si cu presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, elmar Brook. Presedintele va rosti totodata o alocutiune la Fundatia "Friedrich Ebert" si va avea o intalnire cu oamenii de afaceri germani la Camera de Comert a Republicii Federale Germania. In perioada 23-24 martie, Traian Basescu va efectua o vizita oficiala in Italia. De asemenea, pe 9 mai, seful statului roman va participa la ceremoniile organizate la Moscova cu prilejul implinirii a 60 de ani de la incheierea celui de-al doilea razboi mondial. Alaturi de Traian Basescu ar putea fi prezent la Moscova si regele Mihai.
Presedintele Ucrainei Victor Iuscenko va fi prezent in 12 aprilie la Bucuresti, intr-o vizita oficiala. Iuscenko este primul sef de stat strain care viziteaza Romania de cand Traian Basescu este presedinte. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.