A inceput distractia! Prima etapa a returului Diviziei A nu a constituit decat o reconfirmare a faptului ca intrecerea interna ramane o cursa a schiopilor, cursa in care foarte rar castigatorii au si alte merite decat acela de a se fi poticnit mai pu
A inceput distractia! Prima etapa a returului Diviziei A nu a constituit decat o reconfirmare a faptului ca intrecerea interna ramane o cursa a schiopilor, cursa in care foarte rar castigatorii au si alte merite decat acela de a se fi poticnit mai putin decat adversarii lor. Si, daca avem un fotbal svaiter, in care gaurile sunt mai "consistente" decat cascavalul, vina apartine in exclusivitate neispravitilor care paraziteaza acest sport din postura de mari patroni. Rasturnati clasamentul la zi si veti obtine, fara nici un fel de efort, topul neghiobiei. Universitatea Craiova, echipa care candva ii facea pe juveti sa cante cu mandrie "m-a facut mama oltean", se afla in pragul dezastrului pentru ca a incaput pe mana unui caraghios ce pare sa nu fi avut jucarii in copilarie. Nu ma pasioneaza de fel biografia omului Dinel Staicu. Poate sa fi fost el un militian cu pistol de omenie, poate sa fi facut afaceri cu cel mai al Dracului respect fata de lege, poate sa fie, dupa cum sustine savurosul Mitica Dragomir, destept in capul lui. Nu ma intereseaza, repet, cine si cum este domnul Diminutiv Staicu. Dar cand micul ceausist paraseste muzeul iluziilor pierdute si se-mpauneaza cu oarece competente in ale fotbalului nu mai pot sa-l tratez cu ingaduinta. Pentru ca el a cariat imaginea Universitatii Craiova, pentru ca situatia in care a ajuns echipa nu este decat rezultatul capriciilor sale prostesti.
Inventarul gafelor trecute in contul lui Dinel Staicu nu poate fi prezentat in toata splendoarea sa deoarece este mult prea amplu. Retinem un singur exemplu dureros de actual. Universitatea Craiova a fost invinsa la Rm. Valcea de Sorin Cartu si Marius Sava, adica de doi olteni care nu au plecat din Banie refuzand traiul bun, ci doar pentru ca au fost fortati sa o faca.
In concluzie, singura sansa de salvare a echipei de la rusine este deparazitarea. Apulum Alba Iulia trage si ea cu nadejde spre fotbalul de matineu. Echipa este la ora actuala doar o palida umbra a ceea ce a insemnat in trecutul nu prea indepartat. Motivul degringoladei este simplu. Creditorul lui Apulum a "divortat" de "metresa" care i-a oferit, la momentul oportun, suport electoral.
Pe cea de-a treia treapta a podiumului neghiobiei se afla F.C. Brasov. Si in acest caz neputinta echipei este egala cu infatuarea unui patron care a folosit fotbalul doar pentru a-si plasa portretul intr-o fantasmagorica idolatrie. Ioan Neculaie, care pare sa traiasca sentimente puternice doar fata de oglinda care-i suporta imaginea fara a-i da replica, a obtinut un stralucit certificat de incompetenta atunci cand l-a inlaturat de la echipa pe Marius Lacatus. Restul nu este decat o continuare logica a acestei realitati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.