Dupa ce spiritele s-au linistit la centru, membrii din esaloanele inferioare ale PSD incep sa se revolte si sa-si formeze tabere. Atat Adrian Nastase, cat si Ion Iliescu, au luat la picior judetele tarii la sfarsitul saptamanii trecute, pentru a test
Dupa ce spiritele s-au linistit la centru, membrii din esaloanele inferioare ale PSD incep sa se revolte si sa-si formeze tabere. Atat Adrian Nastase, cat si Ion Iliescu, au luat la picior judetele tarii la sfarsitul saptamanii trecute, pentru a testa reactia publicului cu o luna inainte de Congresul Extraordinar al partidului. In Botosani si Suceava, spre exemplu, Nastase si-a adjudecat simpatia membrilor de rand. Liderul PSD Botosani, Constantin Contac, a aratat ieri ca "lumea nu-l mai vrea pe Iliescu" si chiar i-a propus versatului politician sa candideze pentru Primaria Bucurestiului. Potrivit lui Contac, partidul nu poate fi reformat cu un presedinte aflat la varsta pensionarii. "Nu-l mai vrea lumea pe Iliescu si el nu intelege asta. Eu am vorbit cu mai multi colegi din tara si opinia este generala. Daca Nastase nu isi depune candidatura il propunem noi, putem propune si pe altii, ca la licitatie", a mai spus liderul PSD Botosani, citat de Mediafax. Prin urmare, Contac l-a sfatuit pe Iliescu sa candideze la Primaria Generala a Capitalei, adaugand ca il va sustine pentru aceasta functie. "Daca Iliescu va candida la Primaria Capitalei il asigur de intreg sprijinul meu financiar, numai sa lase candidatura pentru presedintia partidului", a spus Contac. Acesta a precizat ca este dispus sa suporte toate cheltuielile de campanie, inclusiv cazarea la hotel si hrana zilnica pentru intreg staff-ul electoral, daca Iliescu se va decide sa candideze la Primaria Capitalei. Potrivit lui Contac, Adrian Nastase este cel mai potrivit pentru functia de presedinte al PSD pentru ca "realizarile Guvernului sau au fost confirmate prin voturi".
Pe de alta parte, liderul PSD, Ion Iliescu, nu s-a aratat ieri deranjat de declaratia lui Adrian Nastase care a spus ca, daca ar candida pentru un nou mandat si ar castiga sefia partidului, Iliescu fie s-ar retrage din PSD, fie "ar cauta o alta solutie"."Nu mi-e teama de o astfel de competitie", a comentat Iliescu, sustinand insa ca presedintele PSD a facut o astfel de afirmatie "pentru a mai potoli niste spirite de la Suceava". "Probabil au existat exprimari in acest sens ale unor participanti, de acolo de la Suceava, iar Nastase a cautat sa sublinieze modul in care noi abordam aceasta chestiune in mod colegial", a adaugat liderul PSD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.