Deficitul balantei comerciale cu produse agroalimentare a fost, in luna ianuarie a acestui an, de 79,1 milioane de euro, cu 24 la suta mai putin fata de prima luna a lui 2004, pe fondul majorarii exporturilor si reducerii importurilor, informeaza Min
Deficitul balantei comerciale cu produse agroalimentare a fost, in luna ianuarie a acestui an, de 79,1 milioane de euro, cu 24 la suta mai putin fata de prima luna a lui 2004, pe fondul majorarii exporturilor si reducerii importurilor, informeaza Ministerul Agriculturii. Romania a inregistrat, anul trecut, un deficit de 1,06 miliarde de euro in comertul cu produse agroalimentare, in crestere cu 0,6 la suta comparativ cu 2003. Exporturile au insumat 587,4 milioane de euro, in timp ce importurile au atins 1,6 miliarde de euro. In luna ianuarie, livrarile de produse agroalimentare la extern s-au ridicat la 34,2 milioane de euro, fiind mai mari cu 40,2 la suta comparativ cu aceeasi perioada din 2004. Produsele cele mai solicitate pe piata externa au fost: porumbul, care a acoperit circa un sfert din valoarea totala a exportului, uleiul de floarea- soarelui si de soia, si animalele vii. In acelasi timp, importurile au totalizat 113,3 milioane de euro, nivel cu 12 la suta mai mic fata de ianuarie 2004. Printre produsele importate se numara tigarile si tutunul (17,8 milioane de euro), carnea de porc (12,9 milioane de euro), citricele si bananele (8,3 milioane de euro), dar si zaharul (7,9 milioane de euro). Principalul partener al Romaniei a fost Uniunea Europeana, cu o pondere valorica de 51 la suta in totalul exporturilor si de 56 la suta la importuri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.