Consiliul de Administratie al Combinatului Chimic Amonil Slobozia a decis disponibilizarea colectiva a 850 de salariati incepand cu data de 1 aprilie si incetarea activitatii de productie, din cauza cresterii pretului gazului metan cu 13 la suta, mat
Consiliul de Administratie al Combinatului Chimic Amonil Slobozia a decis disponibilizarea colectiva a 850 de salariati incepand cu data de 1 aprilie si incetarea activitatii de productie, din cauza cresterii pretului gazului metan cu 13 la suta, materia prima de baza pentru obtinerea ingrasamintelor chimice cu azot, se arata intr-un comunicat remis, ieri, Bursei de Valori.
Comunicatul subliniaza ca, in conditiile de crestere a preturilor la materiile prime, cat si a deprecierii valutelor, supravietuirea pe piata internationala a ingrasamintelor, piata dominata de alte tari, este imposibila.
Conform Ordinului din 10 martie al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale privind noile preturi de vanzare a gazului metan, abonamentul pentru consumatorii industriali se ridica de la 225.000 lei/zi pana la 995.000 lei/zi. Daca apartin de Distrigaz Sud vor plati 750.000 lei/zi abonament, iar la Distrigaz Nord vor achita 675.000 lei/zi. Conform unui raport publicat de SSIF Prime Transaction, se arata ca datoriile societatii Amonil sunt in proportie de 88,2 miliarde lei catre furnizorii de gaz metan.
La finalul anului 2003, combinatul inregistra o datorie de peste 343 miliarde lei catre Distrigaz Sud Buzau, de 310,9 miliarde lei catre Petrom Gas si de 7,44 miliarde lei catre Romgaz Buzau.
Actiunile Amonil au fost suspendate, ieri, de la tranzactionarea pe Bursa de Valori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.