Reprezentativa de rugby a Romaniei a continuat, din pacate, in weekend-ul recent incheiat, seria evolutiilor oscilante din circuitul continental, reusind sa-si treaca in cont un nou esec in fata unei selectionate pe care in urma cu ani o domina categ
Reprezentativa de rugby a Romaniei a continuat, din pacate, in weekend-ul recent incheiat, seria evolutiilor oscilante din circuitul continental, reusind sa-si treaca in cont un nou esec in fata unei selectionate pe care in urma cu ani o domina categoric. Iar vremurile cand Romania reusea sa se impuna categoric in fata adversarelor din esalonul secund continental din Cupa Europeana a Natiunilor par sa apuna incet-incet, poate si din cauza desele schimbari de antrenori de pe banca tehnica a nationalei tricolore. Astfel, jucand destul de modest pe stadionul national "Boris Paichadze" din Tbilisi, reprezentativa tricolora antrenata de Robert Antonin si Daniel Santamans a inregistrat, sambata dupa-amiaza, prima infrangere din actualul sezon al Cupei Europene a Natiunilor, fiind invinsa, cu scorul de 13-20 (6-6), de selectionata similara a Georgiei, in urma unui eseu marcat de gazde in minutele de prelungire.
Intalnind pentru prima data in aceasta editie a CEN un adversar ceva mai incomod decat cele din primele doua etape, cand au trecut lejer de Rusia si Cehia, tricolorii s-au "trezit" dominati fizic in ultima parte a jocului din Georgia, dupa ce, in prima repriza, reusisera sa conduca ostilitatile prin loviturile de pedeapsa transformate de Ionut Tofan, dar au fost egalati de fiecare data prin reusitele lui Pavle Jimsheladze. La reluare, acelasi Jimsheladze marcheaza primul eseu al partidei, la capatul unei actiuni superbe de 80 de metri finalizate intre buturile tricolore, pentru ca, in minutul 58, Sorin Socol sa puncteze singurul eseu al Romaniei si sa egaleze din nou situatia de pe tabela de marcaj. Echilibrul intalnirii se rupe, insa, in ultimele minute de joc, dupa o ratare incredibila a lui Teodorescu, balonul de urmarire sutat de clujean iesind in afara spatiului de tinta. Si cum ocaziile se razbuna in sport, in fatidicul minut 82, gruzinul Tedo Zibzibadze reuseste la capatul unei curse solitare sa penetreze apararea noastra rarefiata si sa culce balonul in terenul de tinta, parafand si rezultatul final: 20-13.
Din pacate, prin esecul de la Tbilisi s-a spulberat si mitul invincibilitatii tricolore in fief-ul Georgiei, la fel cum s-a intamplat in urma cu doi ani si in Portugalia, tricolorii avand la activ inaintea jocului de sambata trei victorii din tot atatea partide oficiale disputate in capitala gruzina. Totodata, infrangerea din Georgia ingreuneaza serios obiectivul Romaniei de a castiga din nou trofeul european, selectionata noastra mentinandu-se pe locul al treilea in topul CEN, cu un total de sapte puncte in trei partide, in vreme ce Georgia urca pe prima pozitie, acumuland acelasi numar de puncte, noua, cu selectionata Portugaliei. Conform calendarului CEN, Romania va intalni in urmatorul meci, pe data de 19 martie, la Bucuresti, modesta echipa a Ucrainei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.