Tour-operatorii germani TUI, Thomas Cook - Neckermann si ITS vor organiza in acest an curse charter spre Litoralul romanesc, in colaborare cu companiile aeriene Air Berlin, GermanWings si Condor, destinatia zborurilor fiind Constanta, informeaza Medi
Tour-operatorii germani TUI, Thomas Cook - Neckermann si ITS vor organiza in acest an curse charter spre Litoralul romanesc, in colaborare cu companiile aeriene Air Berlin, GermanWings si Condor, destinatia zborurilor fiind Constanta, informeaza Mediafax. "Speram ca numarul turistilor germani care sosesc in Romania sa creasca in acest an cu 25-30% pentru ca vor avea la dispozitie mai multe curse aeriene fata de 2004", a declarat Cornel Ciucu, directorul economic al agentiei de turism Latina, reprezentant Thomas Cook in Romania. Potrivit acestuia, Latina a consemnat in 2004 o scadere de circa 12% a numarului de turisti germani, principalul motiv fiind lipsa transportului. "In 2004, au fost doar 4 chartere pe saptamana spre Litoral, acum vor fi sapte", a explicat Ciucu. Pe de alta parte, piata franceza a fost in crestere, mai ales pentru ca Tarom a operat anul trecut curse charter pe aceasta destinatie. De fapt, lipsa legaturilor aeriene cu Romania si pretul foarte ridicat al transportului sunt principalele probleme semnalate de vizitatorii straini de la standul romanesc la Targul International de Turism de la Berlin. "Am vizitat de trei ori Romania, ca turist. Pentru mine este mai ieftin un pachet complet, cu cazare, masa si transport, de la o companie din Germania, decat un bilet pe Tarom. Diferenta de pret este de doar 100 de euro", a afirmat un turist german. Romania este reprezentata in acest an la targ de 37 de agentii de turism si de compania Murfatlar, standul fiind situat intre cel al Ungariei si Cehiei. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.