Inflatia din Ungaria scade intr-un ritm mai rapid decat era estimat, ajungand in februarie la cel mai mic nivel dupa 1981 - 3,2 la suta, fata de 4,1 la suta in ianuarie, relateaza Mediafax. Biroul de Statistica a aratat ca preturile la alimente si en
Inflatia din Ungaria scade intr-un ritm mai rapid decat era estimat, ajungand in februarie la cel mai mic nivel dupa 1981 - 3,2 la suta, fata de 4,1 la suta in ianuarie, relateaza Mediafax. Biroul de Statistica a aratat ca preturile la alimente si energie au avansat intr-un ritm incetinit, in timp ce majorarea preturilor la alcool si tutun au impiedicat atingerea unei inflatii anualizate de 3,1 la suta in februarie.
Analistii considera ca scaderea accentuata a ratei inflatiei permite bancii centrale sa reduca rata dobanzii cu ocazia urmatoarei intalniri, din 29 martie. "Reducerea dobanzii de referinta cu 0,5 puncte procentuale, pana la 7,75 la suta, devine foarte probabila", a declarat Tania Kotsos, analist pentru RBC Capital Markets. Luna trecuta, Banca Centrala a Ungariei a adus dobanda de referinta la 8,25 la suta, in scadere cu 0,75 la suta, cu mult peste asteptarile analistilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.