Politia rusa a arestat directorul unei companii mixte infiintate de grupul maghiar Mol impreuna cu firma petroliera Iukos, sub acuzatia de incalcare a conditiilor din licenta de functionare, a declarat o sursa din cadrul Iukos, transmite Mediafax. Ol
Politia rusa a arestat directorul unei companii mixte infiintate de grupul maghiar Mol impreuna cu firma petroliera Iukos, sub acuzatia de incalcare a conditiilor din licenta de functionare, a declarat o sursa din cadrul Iukos, transmite Mediafax. Oleg Vitka, directorul rafinariei Zapadno - Malobalikskoe din regiunea siberiana Hanti-Mansiisk, a fost arestat pentru doua luni, in urma unei hotarari judecatoresti.
"Orice companie petroliera din Rusia se confrunta cu aceleasi probleme, din cauza conditiilor stipulate in acordul de licenta semnat cu autoritatile", a afirmat sursa citata. Compania Iukos, in trecut cel mai mare producator petrolier rus, a fost atacata in Justitie de autoritatile de la Moscova, care au reusit sa o dezmembreze, iar principalul actionar, Mihail Hodorkovski, se afla in inchisoare, fiind judecat pentru frauda si evaziune fiscala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.