Guvernele Bulgariei, Greciei si Rusiei vor semna luna viitoare un memorandum pentru construirea unei conducte petroliere in Balcani, care va permite companiilor petroliere sa evite blocajele in activitate si va stimula exporturile Rusiei, a anuntat u
Guvernele Bulgariei, Greciei si Rusiei vor semna luna viitoare un memorandum pentru construirea unei conducte petroliere in Balcani, care va permite companiilor petroliere sa evite blocajele in activitate si va stimula exporturile Rusiei, a anuntat un oficial grec, citat de Mediafax. Ministrul adjunct pentru Dezvoltare, George Salagoudis, a declarat ca memorandumul va fi semnat la 15 aprilie.
"De indata ce memorandumul va fi semnat, companiile care formeaza grupul de initiativa vor stabili crearea unei firme internationale, care va implementa proiectul", a spus Salagoudis.
Conducta Burgas - Alexandroupolis, a carui constructie necesita investitii de 700 de milioane de dolari, se va intinde de la tarmul bulgar al Marii Negre la Marea Egee si va avea o capacitate de transport de 15 milioane de tone (300.000 de barili pe zi), care va creste la 700.000 de barili pe zi, in decurs de trei ani. Oleoductul, cu o lungime de 300 de kilometri, va contribui la stimularea exporturilor de petrol din Rusia, evitand Stramtoarea Bosfor, in prezent singura cale de acces catre Marea Neagra.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.