Traian Basescu, aflat la Washington, i-a atras atentia primului-ministru Calin Popescu Tariceanu sa nu faca nici un compromis. Seful statului a afirmat, pentru BBC, ca relatiile sale cu primul-ministru sunt foarte bune, iar cariera lui Calin Popescu
Traian Basescu, aflat la Washington, i-a atras atentia primului-ministru Calin Popescu Tariceanu sa nu faca nici un compromis. Seful statului a afirmat, pentru BBC, ca relatiile sale cu primul-ministru sunt foarte bune, iar cariera lui Calin Popescu Tariceanu in fruntea Guvernului ar putea continua chiar si dupa eventualele alegeri anticipate. Basescu a subliniat insa: "Relatia mea cu premierul este excelenta. Pomenirea numelui lui Stolojan, ca un element in sprijinul castigarii unor eventuale alegeri anticipate, este un element care nu-l exclude pe Calin Popescu Tariceanu - dimpotriva. Si va pot spune ca aceasta guvernare, daca vrea sa-si atinga obiectivele, trebuie sa nu fie supusa nici unui compromis".
Discutiile legate de subiectul alegerilor anticipate determina doar o senzatie de instabilitate politica a Romaniei, care poate ridica semne de intrebare la nivelul Uniunii Europene, a declarat joi seara, la Madrid, premierul Calin Popescu Tariceanu. El a amintit ca Romania are nevoie de stabilitate politica in perspectiva integrarii europene. Totodata, primul-ministru a apreciat ca declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la activitatea Guvernului au fost scoase din context si comentate intr-o maniera care sa genereze impresia ca intre seful statului si premier exista o neintelegere. "Nu sustin aceste comentarii care s-au facut si nu cred ca exista motive ca sa se aprecieze ca presedintele Basescu ar avea un punct de vedere diferit de cel pe care l-a enuntat in diferite alte ocazii", a mai spus premierul. Tariceanu a sustinut ca nu a fost deranjat de declaratiile presedintelui Basescu privind implicarea lui Theodor Stolojan in politica, precizand ca afirmatiile respective nu sunt de natura sa creeze o neintelegere intre cei doi. "Avem o buna relatie de lucru, o relatie politica apropiata si este normal, pentru ca amandoi provenim din aceeasi Alianta, o Alianta care a reusit sa castige alegerile, si relatiile dintre noi sunt in continuare foarte bune. Avem un interes politic comun, avem obiective politice comune in ceea ce inseamna politica interna si politica externa, politica economica si politica sociala", a afirmat seful Executivului. (A.H., B.P.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.