Guvernul sudanez a avut efectiv un soc saptamana aceasta, cand a citit pe website-ul congresului Statelor Unite ale Americii ca americanii au efectuat teste nucleare in Sudan, relateaza CNN. Pe site, raportul Comisiei Camerei reprezentantilor mention
Guvernul sudanez a avut efectiv un soc saptamana aceasta, cand a citit pe website-ul congresului Statelor Unite ale Americii ca americanii au efectuat teste nucleare in Sudan, relateaza CNN. Pe site, raportul Comisiei Camerei reprezentantilor mentiona ca testele au avut loc in Sudan, intre anii 1962 si 1970. In orice caz, cand ministrul Afacerilor Externe sudanez, Mustafa Osman Ismail, a ridicat aceasta problema in fata oficialilor americani din Khartoum, s-a descoperit ca era vorba despre o eroare de editare. In raport trebuia sa fie scris Sedan, care este un loc din Nevada, Statele Unite ale Americii. "Nu exista nici un motiv sa ne indoim de explicatiile pe care le-am primit din partea Administratiei americane", a spus Ismail, adaugand ca autoritatile sudaneze efectueaza totusi o ancheta pentru a clarifica situatia. Ambasada americana la Khartoum a dat publicitatii si o declaratie, in care confirma faptul ca Statele Unite nu au desfasurat niciodata teste nucleare in Sudan. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.