Aþi ieºit din iarnã cu cateva kilograme in plus ºi vreþi sã scãpaþi de ele? Nu este prea greu sã vã refaceþi silueta.
Totul constã intr-o alimentaþie bogatã in fructe º

Aþi ieºit din iarnã cu cateva kilograme in plus ºi vreþi sã scãpaþi de ele? Nu este prea greu sã vã refaceþi silueta.
Totul constã intr-o alimentaþie bogatã in fructe ºi legume, multã miºcare ºi respectarea unui program strict al servirii meselor.
La micul dejun evitaþi pateurile, plãcintele ºi foietajele. Este bine sã beþi o cafea ºi sã mancaþi cel mult trei felii de paine integralã cu mezeluri slabe. Produsele prea sãrate precum peºtele afumat, mezelurile ºi saleurile ingraºã.
La mancãrurile gãtite puneþi puþinã sare ºi adãugaþi mãrar sau pãtrunjel tocate. Sarea in exces nu este indicatã din cauzã cã reþine apa in organism.
Pe de altã parte, pentru a da jos kilogramele in plus este bine sã consumaþi legume fierte, carne de pui la grãtar, peºte slab ºi paine integralã.
Nici salata verde, care reduce fermentaþia, nu trebuie sã lipseascã din meniu.
In schimb trebuie sã aveþi grijã cu grãsimile, bãuturile rãcoritoare acidulate ºi dulciurile. Acestea baloneazã. Nerespectarea orei de masã determinã organismul sã stocheze mai multe calorii la masa urmãtoare.
De aceea chiar dacã nu simþiþi nevoia sã mancaþi cand ''a sosit'' ora mesei, trebuie mãcar sã serviþi un iaurt natural.
Toate produsele trebuie bine mestecate. Mancatul ''in ritm alert'', in stare de stres, ''ajutã'' la mãrirea taliei.
Mai mult, dacã mancaþi repede inghiþiþi ºi aer care produce aciditate ºi ingreuneazã digestia.
Incã o regulã a slãbitului este sã nu mai mancaþi dupã orele 18.00-19.00.
Dacã ieºiþi cu prietenii la un bar sau la un restaurant, beþi un pahar de ºampanie ori unul de vin sec. Atenþie: berea, whisky ºi vinul dulce, prin caloriile pe care le conþin, ingraºã.
Pentru hidratarea organismului ºi, in acelaºi timp, pentru a vã menþine supleþea, beþi zilnic, cel puþin doi litri de apã platã sau ceai.
Dacã nu vã permiteþi sã mergeþi la o salã de fitness, plimbaþi-vã in fiecare zi cel puþin o jumãtate de orã. In cel mult douã sãptãmani se vor vedea rezultatele, mai ales in zona coapselor ºi taliei.
Mersul pe jos ºi dansul ard caloriile din organism.
Dacã nu vreþi sã ieºiþi la plimbare, dansaþi in casã cel puþin 30 de minute.
Pe langã arderea caloriilor, dansul ºi plimbarea ajutã ºi la o mai bunã circulaþie a sangelui.

Fetiþele de ºase ani vor sã slãbeascã

Chiar ºi fetiþele in varstã de ºase ani sunt nemulþumite de felul in care aratã, iar jumãtate dintre ele iºi doresc sã fie mai slabe, aratã un nou studiu, citat de The Sun online.
Aproximativ 47 la sutã dintre fetiþele cu varste cuprinse intre 5 ºi 8 ani iºi doresc sã slãbeascã. Majoritatea sunt influenþate de colegii de la ºcoalã sau de la grãdiniþã ºi considerã cã dacã ar fi mai slabe ar deveni mult mai populare. Cu toate acestea, foarte puþine fete dintre cele chestionate au recunoscut cã discutã cu prietenii despre felul in care aratã corpul lor. Un procent de 45 au spus cã vor þine o curã de slãbire in cazul in care vor observa cã s-au ingrãºat.
Cercetãtorul Hayley Dohnt, de la Universitatea Flinders, din Australia de Sud, conducãtorul echipei care a efectuat studiul, a declarat cã in general problemele fetiþelor legate de felul in care aratã incep sã aparã in momentul in care se duc la grãdiniþã sau la ºcoalã.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.