Lungimea degetelor unui barbat poate dezvalui daca acesta este sau nu agresiv, cred cercetatorii canadieni, citati de BBC online. Cu cat aratatorul este mai scurt decat degetul inelar, cu atat mai exploziv este temperamentul unei persoane, cred cerce
Lungimea degetelor unui barbat poate dezvalui daca acesta este sau nu agresiv, cred cercetatorii canadieni, citati de BBC online. Cu cat aratatorul este mai scurt decat degetul inelar, cu atat mai exploziv este temperamentul unei persoane, cred cercetatorii de la Universitatea Alberta, care au facut studiul pe 300 de persoane. Degetele nu sunt un indiciu pentru agresivitatea verbala sau comportamentele ostile, au scris specialistii in revista Biological Psychology.
Fenomenul se explica se pare prin cantitatea de testosteron la care a fost expus copilul inainte de nastere. Se stia de mult ca exista o corelatie intre lungimea degetelor si cantitatea de testosteron la care a fost expus fatul in pantecele mamei.
La femei, aratatorul si inelarul sunt de obicei aproape egale, dar la barbati inelarul tinde sa fie mai lung. Barbatii cu cele mai scurte degete aratatoare au demonstrat cel mai inalt grad de agresivitate. Dr. Peter Hurd incearca sa afle daca barbatii cu maini foarte mici sunt predispusi la depresie.
"Lungimea degetelor poate spune destul de mult despre personalitatea unui om. Mare parte din personalitatea si trasaturile noastre sunt determinate din vremea in care suntem inca in pantecele mamei", a spus el.
Alte studii care au analizat subiectul au aratat ca barbatii cu degete inelare lungi si maini simetrice sunt fertili. La femei, un indicator de fertilitate este lungimea mai mare a aratatorului. Un alt studiu a descoperit ca baietii cu degetul inelar mai lung sunt predispusi la boli de inima la maturitate, cauzate de nivelul de testosteron.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.