Guvernul de la Zagreb considera ca generalul croat Ante Gotovina, suspectat de crime de razboi, nu se afla pe teritoriul Croatiei, a declarat ieri prim-ministrul croat Ivo Sanader, citat de Reuters. Prin afirmatiile de ieri, premierul croat spera sa
Guvernul de la Zagreb considera ca generalul croat Ante Gotovina, suspectat de crime de razboi, nu se afla pe teritoriul Croatiei, a declarat ieri prim-ministrul croat Ivo Sanader, citat de Reuters. Prin afirmatiile de ieri, premierul croat spera sa convinga Uniunea Europeana ca nu autoritatile croate sunt cele care il ascund pe Ante Gotovina. In prezent, generalul Gotovina este cautat de comunitatea internationala occidentala, fiind acuzat de Tribunalul ONU de la Haga de crime de razboi comise in timpul razboiului din Iugoslavia, iar Bruxelles-ul ameninta Zagrebul ca va amana deschiderea negocierilor de aderare a Croatiei la UE daca autoritatile croate nu vor colabora deschis cu UE in cazul Gotovina. "Am facut tot ce era posibil pentru a investiga toate pistele si toate informatiile care erau in posesia serviciilor noastre de informatii si Politiei", a declarat ieri premierul croat Ivo Sanader. "Pe baza tuturor acestor rapoarte, noi nu avem informatii care sa indice ca generalul Gotovina se afla in Croatia", a conchis seful Guvernului de la Zagreb.
Surse de la cel mai inalt nivel de la Bruxelles au dezvaluit zilele trecute pentru Reuters ca exista foarte multe sanse ca demararea negocierilor de aderare a Croatiei la UE sa fie amanata din cauza lipsei de cooperare dintre Zagreb si investigatorii occidentali in ceea ce priveste informatiile din cazul Ante Gotovina. Ministrii de Externe ai statelor memebre ale UE urmeaza sa ia miercuri o decizie finala in ceea ce priveste inceperea negocierilor de aderare a Croatiei la Uniunea Europeana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.