Criza aparuta in aprovizionarea cu medicamente a bolnavilor de diabet va fi rezovata incepand de luna viitoare, a declarat ieri, potrivit Mediafax, Ioan Buraga , directorul general al Directiei Generale de Asistenta Medicala din cadrul Ministerului S
Criza aparuta in aprovizionarea cu medicamente a bolnavilor de diabet va fi rezovata incepand de luna viitoare, a declarat ieri, potrivit Mediafax, Ioan Buraga , directorul general al Directiei Generale de Asistenta Medicala din cadrul Ministerului Sanatatii. O echipa ministeriala formata din reprezentanti ai Comisiei Nationale de Boli de Nutritie si Diabet si ai Directiei de Programe s-a aflat, ieri, la farmacia de la Policlinica 1 din Constanta, unde de o saptamana bolnavii de diabet se inghesuie pentru a-si procura medicamentele. "Au fost instalate computere care vor fi legate in retea direct cu farmacia, astfel incat medicul care prescrie ceva sa vada daca dispune de acest medicament in farmacie si sa nu mai puna bolnavul pe drumuri", a spus Buraga. Comisia a mai dispus ca intreaga comanda de tratamente sa fie adusa intr-o singura zi, si nu in interval de 5 sau 6 zile ca pana acum, astfel ca bolnavii sa nu mai fie nevoiti sa vina de mai multe ori la farmacie si sa stea zile intregi sa astepte. Directorul general al Directiei Generale de Asistenta Medicala a spus ca a dispus "o supraveghere atenta" a acestui program de catre DJSP si Spitalul Judetean Constanta si ca va fi analizata saptamanal activitatea programului de diabet, iar situatia va fi reglementata de luna viitoare. De asemenea, va fi introdusa o noua metodologie, costul mediu pentru fiecare bolnav de diabet fiind calculat separat, in functie de tratatamentul cu insulina si cel cu antidiabetice orale, astfel incat sa fie cunoscut costul pentru tratamentul fiecarui pacient. (C.P.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.