Infractorii romani ridica din ce in ce mai multe probleme la granite. Desi aveau suspendat dreptul de folosinta al propriilor pasapoarte ca urmare a comiterii unor ilegalitati in Italia, Spania sau Germania, peste 85.000 de persoane au fortat frontie

Infractorii romani ridica din ce in ce mai multe probleme la granite. Desi aveau suspendat dreptul de folosinta al propriilor pasapoarte ca urmare a comiterii unor ilegalitati in Italia, Spania sau Germania, peste 85.000 de persoane au fortat frontierele pentru a pleca in strainatate. Documentele falsificate pe care le-au prezentat la iesirea din tara nu au putut, insa, sa insele vigilenta oamenilor legii, motiv pentru care toti cei in cauza au fost intorsi din drum.
Peste 85.000 de romani au fost intorsi de la granita, in luna februarie, pentru ca nu indeplineau conditiile pentru iesirea din tara, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane de Frontiera (IGPRF). Potrivit sursei citate, la un trafic cu aproximativ 11,5 la suta mai scazut fata de luna februarie a anului precedent, au fost constatate peste opt mii de fapte ilegale, dintre care peste opt sute de infractiuni si restul contraventii, cele mai multe inregistrandu-se in domeniile migratiei ilegale de persoane, contrabandei cu bunuri de larg consum si braconaj piscicol.
In majoritatea cazurilor, romanii care s-au legitimat cu documente de calatorie false aveau suspendat dreptul de folosinta al propriilor pasapoarte, ca urmare a returnarii lor din diverse state (inclusiv Schengen - Italia, Spania, Germania etc.), ei incercand sa se intoarca in acele tari pentru a munci "la negru".

Peste 3.000 de straini, tratati cu refuz

Tot in aceeasi perioada, nu a fost permisa intrarea in Romania unui numar de 3.292 de cetateni straini, din diferite motive legale (188 fara mijloace de intretinere, 1.658 cu probleme vamale, 61 refuza plata unor taxe legale, 293 cu nereguli in documentele de calatorie, 16 infractori descoperiti in zona de responsabilitate, 19 falsuri in inscrisuri oficiale, 6 cu pasaport fals, 20 - alte infractiuni, 1.031 - alte motive legale).
La frontiera verde au fost depistati 52 de straini, dintre care 23 de persoane au incercat sa intre ilegal in Romania, iar 29 de straini au fost descoperiti in timp ce incercau sa iasa prin trecerea frauduloasa a frontierei.
Au fost identificate sapte calauze cu sprijinul carora diverse persoane incercau sa treaca ilegal frontiera de stat prin diferite metode.
In acelasi timp, au fost depistate trei filiere de migratie ilegala, cu 29 de persoane implicate si trei filiere de trafic de carne vie, cu 18 membri.
Totodata, nu a fost permisa iesirea din tara a 188 de romani care voiau sa cerseasca sau sa se prostitueze in tari ale spatiului Schengen.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.