Trezoreria italiana a anuntat ca a amendat bancile Intesa si UniCredito dupa ce acestea au vandut investitorilor obligatiuni emise de statul argentinian, informeaza Mediafax. Potrivit legislatiei italiene, managerii din domeniu pot fi sanctionati cu
Trezoreria italiana a anuntat ca a amendat bancile Intesa si UniCredito dupa ce acestea au vandut investitorilor obligatiuni emise de statul argentinian, informeaza Mediafax. Potrivit legislatiei italiene, managerii din domeniu pot fi sanctionati cu amenzi de la 5.000 la 100.000 de euro (de la 6.688 la 133.800 de dolari). Amendarea celor doua banci este considerata de analisti drept un gest simbolic. Acestea au vandut obligatiuni emise de Argentina catre mii de investitori italieni, multi dintre acestia pierzandu-si economiile de o viata cand statul sud-american a trecut prin cea mai grava criza financiara din istoria sa moderna, in urma cu trei ani. Actiunile UniCredito si Intesa au scazut cu 0,6 procente in urma anuntului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.