Alianta Internationala a Proprietatii Intelectuale (IIPA) va recomanda autoritatilor americane sa mentina Romania pe lista statelor monitorizate in privinta protectiei drepturilor de autor si conexe, sustine Magda Popescu, avocat al Business Software
Alianta Internationala a Proprietatii Intelectuale (IIPA) va recomanda autoritatilor americane sa mentina Romania pe lista statelor monitorizate in privinta protectiei drepturilor de autor si conexe, sustine Magda Popescu, avocat al Business Software Alliance (BSA) Romania.
"Printre motivele amintite in raportul inaintat de IIPA se numara ineficienta in aplicarea legii penale in domeniul pirateriei software, lipsa de cooperare intre institutiile statului care au atributii in aceasta zona, numarul redus de dosare trimise in instanta sau faptul ca sanctiunile aplicate nu descurajeaza fenomenul.
De asemenea, se face referire si la nivelul ridicat al pirateriei", a adaugat Popescu.
In opinia reprezentantului BSA Romania, posibila mentinere a Romaniei pe lista tarilor monitorizate poate afecta negativ deciziile de investitii pe piata autohtona ale companiilor americane. Potrivit celor mai recente date, rata anuala a pirateriei software in Romania a atins, la sfarsitul lui 2003, 73%, iar valoarea programelor utilizate ilegal s-a ridicat la 49,3 milioane dolari.
In 2004 au fost efectuate peste 370 de controale de catre organele abilitate, Politia Romana si Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA), fiind intocmite plangeri penale in 250 de cazuri.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.