Primul care a facut precizari pe aceasta tema a fost premierul, Calin Popescu Tariceanu, care a afirmat, la Madrid, ca declaratiile presedintelui Traian Basescu privind implicarea lui Stolojan in politica au fost ""supraapreciate"", fiind scoase din
Primul care a facut precizari pe aceasta tema a fost premierul, Calin Popescu Tariceanu, care a afirmat, la Madrid, ca declaratiile presedintelui Traian Basescu privind implicarea lui Stolojan in politica au fost ""supraapreciate"", fiind scoase din context si interpretate intr-un mod care ar putea da impresia ca intre seful statului si premier exista neintelegeri. ""Relatia dintre premier si presedinte este foarte buna, amandoi provenim din aceeasi alianta si avem interese si obiective politice comune"", a afirmat Tariceanu. Intrebat daca a fost deranjat de aceste declaratii ale presedintelui Basescu, premierul a raspuns negativ, precizand ca nu le considera ca fiind de natura sa creeze neintelegeri intre Presedintie si Guvern.
DUALISM. Lamuriri suplimentare au venit si de la presedintele Basescu. Din capitala americana, reiterand relatia excelenta pe care o are cu premierul, Basescu a incercat sa il ""recupereze"" pe Tariceanu, sustinand ca implicarea lui Stolojan nu inseamna automat trecerea pe linie moarta a lui Tariceanu. ""Relatia mea cu premierul este excelenta. Pomenirea numelui lui Stolojan ca un element in sprijinul castigarii unor eventuale alegeri anticipate este un element care nu il exclude pe Calin Popescu Tariceanu. Dimpotriva, Alianta are tot doi lideri, cat a avut si inainte de alegeri"", a declarat Basescu pentru emisiunea ""Nasul"". ""Aceasta guvernare trebuie sa fie curata si puternica. Si daca mai are vreo doua-trei incidente, sa-i pice in Parlament ordonante, trebuie sa se gandeasca serios ca se vor lua decizii mult mai dificile, carora va trebui sa le faca fata cu o majoritate solida"", a mai spus el. (Aniela Nine)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.