Peste 5.000 de transportatori au manifestat ieri in Capitala, in semn de protest fata de hotararea Executivului de inghetare a salariilor si de modificare a Codului Muncii. Salariatii din transporturi s-au adunat in fata ministerului de resort, unde
Peste 5.000 de transportatori au manifestat ieri in Capitala, in semn de protest fata de hotararea Executivului de inghetare a salariilor si de modificare a Codului Muncii. Salariatii din transporturi s-au adunat in fata ministerului de resort, unde si-au expus revendicarile. La orele pranzului ei au plecat spre Guvern, blocand circulatia. Protestatarii au depus lista de nemultumiri la Guvern, apoi s-au imprastiat.
Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a promis ca modificarile la Codul Muncii vor fi discutate cu partenerii sociali pana in vara. La randul lui, ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, le-a explicat ca "datoriile caii ferate sunt mai mari decat veniturile. Pur si simplu, CFR e in faliment. Totusi, nu vom face concedieri, dar de marirea salariilor nu poate fi vorba".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.