Dupa Misia, LHASA de Sela, ''femeia vulcan'' sau ''Planeta Lhasa'', asa cum o numeste saptamanalul Telerama, vine in Romania pentru a-si intalni fanii pe 18 aprilie, de la ora 20.00, la Sala Palatului. Pretul biletelor este cuprins intre 500.000 lei
Dupa Misia, LHASA de Sela, ''femeia vulcan'' sau ''Planeta Lhasa'', asa cum o numeste saptamanalul Telerama, vine in Romania pentru a-si intalni fanii pe 18 aprilie, de la ora 20.00, la Sala Palatului. Pretul biletelor este cuprins intre 500.000 lei si 1.250.000 lei si vor fi puse in vanzare la Sala Palatului, Magazinul Muzica si Librariile Carturesti.
Derutanta si ferma, jumatate mexicana, jumatate americana, LHASA debuteaza la varsta de 13 ani, fara a apartine unei anume scene sau unui anumit cerc muzical recunoscut. La Montreal, LHASA il intalneste pe chitaristul rock Yves Desrosiers si impreuna compun muzica albumului La Llorona, primul lansat in 1998 si care, in foarte scurt timp, face inconjurul lumii. Piesele LHASEI, scrise in engleza, spaniola si franceza, evoca experiente traite in turnee, framantari, ganduri si indoieli. De aceea muzica ei este mai mult decat o simpla combinatie de stiluri sau decat o acrobatie printre genurile muzicale, este o manifestare a libertatii. Datorita vocii ei pline de forta, salbatica, febrila, dar si melancolica sau vesela, LHASA este comparata si alaturata unor mari nume ale muzicii mondiale: Billie Holiday, Chavela Vargas, Bjork, Tom Waits, Jacques Brel sau Vladimir Visotki.
''The Living Road'', ultimul ei album, depaseste influentele mexicane de la debut si este cantat la fel de convingator atat in franceza, cat si in spaniola sau engleza.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.