Fluierul final al ultimului meci din cadrul turului preliminar al play-off-ului Diviziei A1 la volei feminin a consemnat si cea mai mare surpriza din actualul sezon, liderul Dinamo-Aedificia fiind eliminat din cursa pentru laurii nationali de modesta
Fluierul final al ultimului meci din cadrul turului preliminar al play-off-ului Diviziei A1 la volei feminin a consemnat si cea mai mare surpriza din actualul sezon, liderul Dinamo-Aedificia fiind eliminat din cursa pentru laurii nationali de modesta grupare Unic Piatra Neamt, clasata pe ultimul loc la finele sezonului regulat. Surpriza este cu atat mai mare, cu cat ingenuncherea echipei antrenate de Constantin Chitigoi s-a produs chiar in fief-ul din Soseaua Stefan cel Mare, moldovencele reusind sa castige, miercuri seara, in tie-break, cu scorul de 3-2 (16, 17, -14, -22, 11), la capatul unei intalniri care l-a exasperat la culme pe comandantul gruparii ros-albe, chestorul Marcel Popescu (foto). De altfel, extrem de iritat de evolutia modesta a echipei dinamoviste, in care s-au investit bani grei in actualul sezon, dar si de prestatia cavalerilor fluierului, seful clubului din "Groapa" a coborat din tribune si le-a mustrulit personal pe jucatoare, dupa care s-a adresat oficialilor partidei spunand ca vrea un arbitraj corect. Gestul sau, insa, nu a facut decat sa prelungeasca agonia, Dinamo-Aedificia reusind sa egaleze situatia la seturi, 2-2, pentru ca, in tie-break, sa se recunoasca invinsa de un team format in marea majoritate din junioare.
Popescu: "Am vrut sa desfiintez echipa!"
"Incredibil ce s-a intamplat. Nici acum nu-mi vine sa cred. Din pacate, insa, sunt suparat nu numai pe jucatoare, carora le-am diminuat deja salariile cu pana la 70%, dar si pe arbitraj", ne-a declarat Popescu, care ne-a dezvaluit ca a fost la un pas sa desfiinteze echipa! "Va spun sincer, aseara am vrut sa desfiintez echipa. Atat din ratiuni care tin de jocul modest, dar si din cauza arbitrajelor ostile pe care le-am avut in cele trei meciuri cu Piatra Neamt. Am stat, insa, si am reflectat mai bine si mi-am spus ca, totusi, voleiul feminin dinamovist are in spate 53 de ani de existenta, cu peste 20 de titluri nationale. Nu puteam distruge un blazon obtinut cu multa truda doar pentru ca arbitrii ne-au fost ostili. Pacat, insa, de eforturile noastre financiare facute in ultimul an, ca sa nu mai spun de munca depusa in sezonul regulat, cand, sa nu uitam, am fost singura echipa care a castigat la Rapid si Galati, principalele contracandidate la titlu", a mai adaugat seful gruparii ros-albe, care a mai adaugat faptul ca echipele bucurestene au parte de un alt arbitraj atunci cand evolueaza "acasa" fata de gruparile din provincie. "Sunt curios care vor fi relatiile de acum inainte intre presedintele FRV si unii conducatori de club, pentru ca din punctul meu de vedere sunt lamurit!", a concluzionat Marcel Popescu, referindu-se, probabil, si la faptul ca finantatorul echipei Unic Piatra Neamt, Vasile Oatu, l-a actionat in instanta anul trecut pe presedintele FRV, arbitrul international Gheorghe Visan, pentru calomnie, iar urmatorul termen al procesului de la Piatra Neamt urmeaza sa fie peste cateva zile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.