Cu o intarziere de o saptamana, din cauza ninsorilor, campionatul se reia astazi cu primele doua meciuri ale etapei a 16-a. Competitia trece insa pe planul secund in conditiile in care cluburilor le sta gandul mai mult la datoriile de miliarde pe car
Cu o intarziere de o saptamana, din cauza ninsorilor, campionatul se reia astazi cu primele doua meciuri ale etapei a 16-a. Competitia trece insa pe planul secund in conditiile in care cluburilor le sta gandul mai mult la datoriile de miliarde pe care trebuie sa le achite pana la sfarsitul acestei luni. In caz contrar, conform normelor UEFA, ele nu se mai pot inscrie la startul editiei viitoare a Diviziei A. Conducatorii acestor echipe, in marea lor majoritate multimilionari in dolari, dau din colt in colt si incearca toate variantele posibile pentru a fi pasuiti cu datoriile pe care le-au facut prin neplata la timp a taxelor si impozitelor catre stat, invocand saracia in care se zbate fotbalul romanesc. Ministerul de Finante nu pare dispus sa faca nici o concesie, chiar daca Ionut Popescu, seful institutiei, l-a primit pe Dumitru Dragomir si i-a cerut o propunere scrisa de rezolvare a acestei probleme. Mitica a venit cu o solutie care pare greu de acceptat de catre Guvern, plata esalonat, din drepturile TV pe care LPF le incaseaza. Cum insa Dragomir vrea sa vireze catre buget doar 15-20 de procente din acesti bani, adica maximum 700.000 de euro pe an, ar fi nevoie de aproape 30 de ani pentru achitarea integrala a datoriei, asta fara sa mai punem la socoteala si penalizarile. Pana la clarificarea situatiei, antrenorii si jucatorii, care nu au nici o vina in aceasta problema, incearca sa-si faca treaba pe teren, misiunea lor fiind acum insa mai grea, fiindca doar un spectacol sportiv de calitate ar putea aduce spectatorii la stadion, fortand astfel Guvernul sa nu ia masuri radicale impotriva unei miscari cu atata popularitate la mase. Din pacate, pana acum nu s-a intamplat asa, imaginile cu tribune dezolant de goale si cu meciuri modeste abundand in Divizia A.
La Timisoara s-a oprit robinetul
"Poli" Timisoara, una dintre vedetele acestei vacante, prin cantitatea si calitatea transferurilor, intalneste pe CFR Cluj pe teren propriu, meci asteptat cu sufletul la gura de patimasul public banatean. Din pacate, linistea din iarna s-a destramat in ultimele zile la Timisoara, unde se pare ca robinetul Balkan Petroleum, noul patron al gruparii, a fost oprit. Dupa ce, adus cu surle si trambite pe Bega, Cosmin Olaroiu a avut un buget impresionant de transferuri, cooptandu-i in lot pe Cosmin Contra, Viorel Moldovan, Ovidiu Petre si "legiunea bancara" formata din Caramarin, G. Coman si M. Popa, tehnicianul lui "Poli" s-a trezit ca nu prea sunt conditii de antrenament si ca, in ultima perioada, lipsesc lichiditatile. Lucru certificat de faptul ca jucatorii nu au apa calda la dusuri, iar terenurile de antrenament promise nu au fost facute. La conferinta de presa dinaintea meciului, Oli a lasat la o parte tactica si a anuntat ca in aceste conditii se gandeste sa plece, fiind imediat imitat de vedetele Contra si V. Moldovan. Situatia de la "Poli" era previzibila, tinand cont ca Marian Alexandru Iancu, presedintele Consiliului de Administratie al Balkan Petroleum, se afla in arest, unde este urmarit penal in "Dosarul RAFO". In plus, se pare ca aceeasi destinatie o va avea cat de curand si Emil Rosianu, presedintele lui "Poli", un apropiat al lui Iancu, ceea ce inseamna ca Toni Dobos, fostul patron al banatenilor, in prezent consilier, ar putea sa se trezeasca cu clubul inapoi in brate, avand obligatia sa plateasca salarii care depasesc un milion de dolari anual. In aceasta stare de spirit, "Poli" pleaca la drum cu obiectivul de a se salva de la retrogradare. Tot astazi se mai disputa si meciul FC Brasov - FC National. Cu Roberto Landi antrenor, "bancarii" incearca sa incheie onorabil un campionat a carui a doua parte o vor juca fara vedetele plecate la Timisoara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.