Ioan Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului a declarat, ieri, la Guvern, ca Transgaz si Transelectrica nu vor fi privatizate nici anul acesta, nici anul viitor.
Ministerul Economiei si Comertului intentioneaza sa aloce cinci la suta d
Ioan Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului a declarat, ieri, la Guvern, ca Transgaz si Transelectrica nu vor fi privatizate nici anul acesta, nici anul viitor.
Ministerul Economiei si Comertului intentioneaza sa aloce cinci la suta din actiunile companiei Nuclearelectrica pentru despagubirea fostilor proprietari ai caselor nationalizate, a declarat recent ministrul de resort, Codrut Seres, audiat la Comisia de politica economica, reforma si privatizare a Camerei Deputatilor. Un procent similar va fi alocat si din capitalul social al companiei Romgaz. Statul a aprobat anterior acordarea de despagubiri sub forma de actiuni reprezentand cinci la suta din capitalul Transgaz si Transelectrica, si 20 la suta din titlurile societatilor MIN Bucovina Vatra Dornei, Miniera Banat Anina, Baita Stei, Cuprumin Abrud.
Potrivit oficialului MEC, exista inca o serie de probleme tehnice legate de reevaluarea capitalului social al acestor companii si de modul in care vor fi acordate despagubiri.
Legea 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv de regimul comunist, in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, stabileste in sarcina Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului o serie de atributii privind acordarea de masuri reparatorii prin echivalent pentru bunurile care fac obiectul legii.
Actul normativ prevede restituirea in natura a bunurilor revendicate, iar, in cazul in care aceasta modalitate nu poate fi aplicata, sa fie acordate compensatii in bunuri si servicii, actiuni la societati tranzactionate pe piata de capital, titluri de valoare nominala folosite exclusiv in procesul de privatizare sau despagubiri banesti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.