Fostul secretar general al Guvernului Nastase, Serban Mihailescu, va fi adus cu mandat de aducere la urmatorul termen al procesului fostului consilier guvernamental Virgil Teodorescu, pentru a fi audiat in calitate de martor, dupa ce, ieri, nu a dat
Fostul secretar general al Guvernului Nastase, Serban Mihailescu, va fi adus cu mandat de aducere la urmatorul termen al procesului fostului consilier guvernamental Virgil Teodorescu, pentru a fi audiat in calitate de martor, dupa ce, ieri, nu a dat curs citatiei pe care i-a trimis-o instanta. In acelasi dosar,
magistratii i-au audiat pe Ion Mitrea, Ilie Ilinca si Mielu Codescu, ultimii doi fosti primari ai localitatii Busteni in perioadele 1996-2000, respectiv 2000-2004.
Magistratii Tribunalului Bucuresti i-au audiat, ieri, in dosarul "Busteni" pe fostii primari ai localitatii din perioadele 1996-2000, respectiv 2000-2004, Ilie Ilinca si Mielu Codescu, precum si pe Ion Mitrea, in legatura cu contextele in care au aflat despre proiectul turistic promovat de Octavian Ionescu si modalitatile de realizare a acestuia prin fonduri Phare.
Cei trei martori au declarat, citati de Mediafax, ca nu au aflat in mod personal despre un anume trafic de influenta si nici despre faptul ca Octavian Ionescu ar fi fost obligat sa-i dea bani lui Virgil Teodorescu pentru obtinerera unei garantii guvernamentale in vederea unui imprumut de peste 58 de milioane de dolari, suma necesara realizarii acestui proiect de investitii in Busteni.
Interpelat de magistrati, Ion Mitrea a declarat ca si-a dat seama ca Virgil Teodorescu ar avea "un interes in realizarea cat mai grabnica a acestui proiect si in promovarea lui", subliniind, insa, ca "nu era vorba despre un interes personal" si ca nici nu ar fi auzit, in timpul discutiilor cu Teodorescu, de un anume interes al lui Serban Mihailescu in realizarea proiectului.
La randul lor, fostii primari ai Busteniului, Ilie Ilinca si Mielu Codescu, au declarat ca nu au cunostinta despre cereri sau de oferirea unor sume de bani pretinse de Teodorescu sau primite de acesta pentru a interveni pe langa autoritati in vederea realizarii proiectului.
Fostul sef al Secretariatului General al Guvernului Nastase, Serban Mihailescu, citat ca martor in acest dosar, nu si-a motivat in nici un fel absenta de la termenul de ieri, instanta hotarand citarea sa, cu mandat de aducere, la termenul viitor. Tot atunci, vor mai fi audiate si alte cinci persoane, in calitate de martori.
Dupa terminarea sedintei de judecata, Octavian Ionescu a declarat ca asteapta inca un raspuns la reclamatiile pe care le-a facut cu privire la implicarea lui Serban Mihailescu si, respectiv a Guvernului Nastase in deturnarea de fonduri Phare.
Amintim ca Virgil Teodorescu este judecat, la Tribunalul Bucuresti, pentru trafic de influenta in forma continuata, dupa ce, in aprilie 2001, i-a pretins doua milioane de dolari lui Octavian Ionescu, in schimbul promisiunii ca-l va ajuta in obtinerea unei garantii guvernamentale pentru un credit de peste 58 de milioane de dolari.
Dupa ce a platit aproximativ 100.000 de dolari fara ca proiectul sa se deruleze in sensul promisiunilor oficiale, Ionescu l-a denuntat pe Virgil Teodorescu. In acelasi dosar, procurorii anticoruptie au disjuns cercetarile privind modul de utilizare a unor fonduri comunitare destinate realizarii unor proiecte de investitii in turism, in localitatea Busteni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.