Contribuabilii bucuresteni mai au la dispozitie o saptamana in care pot beneficia de bonificatia de 10%, dubla fata de anii precedenti, la plata impozitului pe cladiri, terenuri si - pentru prima data - a taxei asupra mijloacelor de transport. Pe de
Contribuabilii bucuresteni mai au la dispozitie o saptamana in care pot beneficia de bonificatia de 10%, dubla fata de anii precedenti, la plata impozitului pe cladiri, terenuri si - pentru prima data - a taxei asupra mijloacelor de transport. Pe de alta parte, cei care nu opteaza pentru achitarea integrala a darilor catre stat - si implicit de facilitatea amintita -, trebuie sa se grabeasca sa onoreze plata contributiilor la bugetul local pentru primului trimestru al anului, care se incheie la 15 martie. Dupa aceasta data, atat persoanele fizice, cat si cele juridice vor fi obligate sa plateasca, potrivit legislatiei in vigoare, penalizari si dobanzi aferente primului trimestru calculate dupa urmatorul sistem: valoarea penalizarilor este de 0,5% pe luna, iar valoarea dobanzilor este de 0,06% pe zi.
Pentru a veni in sprijinul contribuabililor care doresc sa beneficieze de bonificatia de 10% pentru plata cu anticipatie a darilor, Directia Impozite si Taxe Locale Sector 1 anunta ca isi va prelungi programul casieriei, care isi va desfasura activitatea, in mod exceptional, inclusiv duminica, 13 martie 2005, in intervalul orar 09.00 - 14.00, la sediul din Piata Amzei nr 13. De la inceputul anului pana in prezent, in Sectorul 1 s-a inregistrat un volum record al incasarilor, de peste 150 de miliarde lei. La randul sau, Primaria Sectorului 2 a incasat circa 100 de miliarde de lei, iar 43% dintre contribuabilii Sectorului 6 si-au achitat deja datoriile catre bugetul local, suma incasata depasind 100 de miliarde de lei. Comparativ cu anul 2004, suma incasarilor la ghiseele de plati pentru aceeasi perioada a fost mai mare cu peste 8 miliarde de lei in Sectorul 6.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.