Cotatiile futures ale aramei, la Bursa din Shanghai, au crescut pana la cea mai mare valoare din aproape ultimii zece ani, pe fondul temerilor potrivit carora cererea mondiala avanseaza mai rapid decat productia, generand scaderea rezervelor, relatea
Cotatiile futures ale aramei, la Bursa din Shanghai, au crescut pana la cea mai mare valoare din aproape ultimii zece ani, pe fondul temerilor potrivit carora cererea mondiala avanseaza mai rapid decat productia, generand scaderea rezervelor, relateaza Bloomberg.
Rezerva mondiala echivaleaza cu volumul cererii pe trei saptamani, in scadere fata de anul 2003, cand echivala cu peste sase saptamani, a precizat Jon Bergtheil, analist in cadrul societatii J. P. Morgan Securities, din Londra. Rezervele globale, monitorizate de Bursa de Metale de la Londra, au scazut cu 80 la suta, in ultimul an, in parte din cauza cererii tot mai mari a Chinei. La Bursa futures de la Shanghai, valoarea contractelor pentru luna mai a crescut cu 400 de yuani (1,3 la suta) pana la 31.250 de yuani pe tona. Acesta este cel mai mare pret consemnat din iunie 1995 si pana in prezent. La Bursa Metalelor de la Londra, arama se tranzactiona la 3.262 de dolari pe tona.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.