Parlamentarii coalitiei guvernamentale au trecut fara probleme de plenul celor doua Camere decizia de infiintare a Comisiei ce urmeaza sa evalueze activitatea societatilor publice de radio si televiziune. Pesedistii si peremistii au incercat din rasp
Parlamentarii coalitiei guvernamentale au trecut fara probleme de plenul celor doua Camere decizia de infiintare a Comisiei ce urmeaza sa evalueze activitatea societatilor publice de radio si televiziune. Pesedistii si peremistii au incercat din rasputeri sa impiedice adoptarea actului normativ, insa obiectiile acestora s-au lovit de vointa senatorilor si deputatilor coalitiei de guvernamant. Astfel, cei 15 membri ai Comisiei vor avea misiunea de a urmari indeplinirea mandatului de serviciu public al celor doua institutii, sa controleze calitatea actului managerial si performantelor institutionale, sa cerceteze activitatea financiar-contabila, precum si aplicarea legislatiei in domeniul audio-vizualului si a deciziilor emise de CNA. Pentru atingerea obiectivelor, personalul din radio si televiziune este obligat sa raspunda convocarilor Comisiei si sa puna la dispozitie toate documentele necesare. Mai mult, potrivit hotararii de infiintare, impiedicarea, in orice fel, a activitatii Comisiei se sanctioneaza potrivit legii penale. Aceeasi pedeapsa o risca si persoanele audiate care nu vor spune adevarul ori vor ascunde date parlamentarilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.