Primarul Sectorului 3, Liviu Negoita, a identificat in aceasta perioada patru locatii adecvate pentru amenajarea unor parcari auto in zona centrala a orasului, cu scopul de a fi o alternativa pentru uzul riveranilor sau vizitatorilor Centrului Istori
Primarul Sectorului 3, Liviu Negoita, a identificat in aceasta perioada patru locatii adecvate pentru amenajarea unor parcari auto in zona centrala a orasului, cu scopul de a fi o alternativa pentru uzul riveranilor sau vizitatorilor Centrului Istoric, zona interzisa traficului rutier. Cele patru locatii folosite pentru amenajarea parcarilor sunt perimetrul cuprins intre Calea Mosilor, str. Sf. Vineri si str. Jean Elias, de aproximativ 2800 mp (parcare pentru circa 80 de autoturisme), terenul din str. Pictor Nicolae Tonitza 9, de aproximativ 2300 mp (parcare pentru circa 65 de autoturisme) cu acces din Splaiul Independentei, refacerea si marcarea corespunzatoare a parcarii carosabile de la intersectia Bd. I.C.Bratianu cu Bd. Corneliu Coposu si str. Halelor (circa 30 de locuri). De asemenea, s-a studiat posibilitatea amenajarii de parcaje carosabile (pe banda unu de trafic) pe Splaiul Independentei si Calea Victoriei. Dispozitia de primar general care prevede interzicerea circulatiei in zona Centrului Istoric a fost criticata pe motiv ca nu ofera alternative de parcare pentru cei care locuiesc in zona. Grupul de consilieri municipali ai PSD a anuntat saptamana trecuta ca va ataca in instanta dispozitia amintita, considerand-o abuziva si ilegala deoarece ar fi trebuit sa fie adoptata pentru aceasta idee o hotarare a consilierilor municipali. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.