Jandarmeria Romana va lucra numai cu profesionisti de anul viitor. Incepand cu 2006, numai cine doreste va face armata. Recrutarea se va face doar pe baza de voluntariat, reducerea efectivelor de militari in termen fiind o conditie esentiala pentru m
Jandarmeria Romana va lucra numai cu profesionisti de anul viitor. Incepand cu 2006, numai cine doreste va face armata. Recrutarea se va face doar pe baza de voluntariat, reducerea efectivelor de militari in termen fiind o conditie esentiala pentru modernizarea si eficientizarea activitatii. Tot la anul, Jandarmeria va angaja 2.000 de persoane pentru completarea efectivelor.
Proaspat instalat in fruntea Jandarmeriei Romane, gen. br. Costica Silion este convins ca lucrurile se vor "misca" mult mai repede decat pana acum, iar pentru neindeplinirea sarcinilor care ar putea sa duca la respingerea Romaniei pentru integrarea in Uniunea Europeana, la capitolul ordine publica, nici nu poate fi vorba. Din 13 martie a.c., intra in vigoare Legea nr. 550/13 decembrie 2004 care reglementeaza si stabileste exact organizarea si competentele acestei arme. Printre modificarile care vor interveni apare si preluarea pazei tuturor instantelor de judecata din tara, politistilor, care se ocupau de acest lucru pana acum, revenindu-le doar asigurarea protectiei magistratilor. De asemenea, in sarcina Inspectoratului General al Jandarmeriei (noua denumire din 13 martie) intra si paza a 900 km de conducte de combustibil. Pentru aceasta prestatie, jandarmii vor primi fonduri de la bugetul de stat prin care isi pot achizitiona logistica necesara. "In zonele cu risc maxim de savarsire a infractiunilor jandarmii vor patrula non-stop, fiecare dintre ei avand de supravegheat 5 km de conducta", a declarat gen. br. Silion. Tot Legea nr. 550 ii va abilita pe jandarmi sa intocmeasca actele necesare inceperii urmaririi penale pentru faptele constatate in timpul misiunilor, iar magistratii ii pot solicita la efectuarea unor acte procedurale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.