Concursul pentru ocuparea functiei de director general al Agentiei Sapard, stabilit pentru data de 8 martie, va fi reprogramat, intrucat singurul candidat nu a indeplinit conditiile de participare, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Agri
Concursul pentru ocuparea functiei de director general al Agentiei Sapard, stabilit pentru data de 8 martie, va fi reprogramat, intrucat singurul candidat nu a indeplinit conditiile de participare, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Agriculturii, Adrian Tibu. "Comisia care a analizat dosarul candidatului a observat ca in CV-ul acestuia nu au existat studiile suficiente, necesare pentru participarea la concurs", a spus Tibu. El a precizat ca respectivul candidat avea studii superioare cu o durata de doar trei ani. Potrivit protocolul de guvernare, conducerea Agentiei Sapard revine UDMR. Printre conditiile care trebuie indeplinite de candidatii la sefia Agentiei Sapard se numara studiile superioare (tehnice sau economice), vechime in munca de cinci ani, cunoasterea limbii engleze, precum si a legislatiei privind implementarea programului comunitar. De altfel, tematica de concurs vizeaza legislatia referitoare la Sapard, agricultura, dezvoltare rurala si administratie publica. La concurs nu pot participa persoanele care administreaza sau conduc societati comerciale. Reprezentantul Ministerului Agriculturii nu a dorit sa precizeze numele candidatului. Responsabilitatea numirii directorului general al Agentiei Sapard revine Ministerului Agriculturii, iar castigatorul concursului nu trebuie sa fie validat de oficialii Uniunii Europene. Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a numit, la mijlocul lunii februarie, pe Dan Gherghelas in functia de director general interimar la Agentia Sapard, dupa ce Gheorghita Corbu a renuntat la sefia institutiei, invocand motive personale. Corbu a fost numit director general al agentiei in martie 2004, printr-un ordin al fostului ministru al Agriculturii, Ilie Sarbu. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.