Inca o editie, a zecea, a traditionalei, de acum, intalniri anuale a cartii si presei cu publicul cititor, la sediul Muzeului National de Istorie a Romaniei.
Patronata de Firma Amplus International Ltd., manifestarea a debutat, ieri, intr-o
Inca o editie, a zecea, a traditionalei, de acum, intalniri anuale a cartii si presei cu publicul cititor, la sediul Muzeului National de Istorie a Romaniei.
Patronata de Firma Amplus International Ltd., manifestarea a debutat, ieri, intr-o atmosfera de entuziasm general, in care a prevalat speranta organizatorilor ca, intr-un viitor foarte apropiat, accesul la carte nu va mai fi impietat de presiunea pretului, de povara taxelor si va fi, totodata, "un indemn pentru cei tineri de a se apropia mai mult de carte". Prezenta la deschiderea "Salonului de carte si presa", ministrul Culturii si Cultelor, Mona Musca, a promis "facilitarea apropierii de carte, intoarcerea spre lectura, spre informare, transformarea bibliotecilor din tara in adevarate centre de iradiere culturala". Mona Musca a reamintit ca rezolvarea problemei sediului Bibliotecii Nationale a Romaniei (din Bulevardul Unirii nr. 22, n.r.) este o prioritate pentru institutia pe care o conduce si care se va concretiza cat de curand. Si la aceasta editie, organizatorii au asigurat publicului cititor accesul liber, iar unele edituri vor practica reduceri substantiale ale pretului cartii pe tot parcursul targului.
Nu vor lipsi lansarile de carte, mesele rotunde, dezbaterile pe tema importantei culturii scrise in formarea si educarea oamenilor, a manipularii prin mass-media.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.