Specialistii Comisiei de diabet si boli de nutritie a Ministerului Sanatatii au refacut protocoalele terapeutice pentru diabet si alte boli de nutritie, respectivele documente stabilind reguli precise pentru trecerea de la o etapa de terapie la alta.
Specialistii Comisiei de diabet si boli de nutritie a Ministerului Sanatatii au refacut protocoalele terapeutice pentru diabet si alte boli de nutritie, respectivele documente stabilind reguli precise pentru trecerea de la o etapa de terapie la alta. Incepand din acest an, membrii comisiei de specialitate se vor implica si in evaluarea modului in care vor fi prescrise bolnavilor medicamentele de ultima generatie. Ei vor face controale la toate centrele de diabet pentru a verifica modul in care sunt respectate protocoalele. "Specialistii considera ca aceasta masura nu reprezinta o imixtiune in actul medical, ci respectarea unor reguli terapeutice pentru evitarea risipei", informeaza Ministerul Sanatatii. Ei s-au angajat ca, in termen de 60 de zile, sa definitiveze redactarea Registrului National Unic al bolnavilor de diabet. Acesta va fi conceput ca o baza de date necesara pentru cunoasterea exacta a numarului de pacienti bolnavi de diabet si a costurilor necesare stadiilor de evolutie ale bolii. De asemenea, tot in 60 de zile se vor organiza noile licitatii de achizitie a medicamentelor in cadrul Programului national de diabet. In 2004, in Romania erau inregistrati peste 400.000 de bolnavi de diabet, iar 75.000 dintre ei aveau nevoie de tratament cu insulina. Anual, la nivel national sunt inregistrate 50.000 de noi cazuri de diabet. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.