Calificarea in sferturile de finala ale Cupei Davis a echipei Romaniei in fata formatiei Belarus, dupa un joc dramatic, este inca traita la cote inalte de catre sportivi si amatori de sport din intreaga tara. Daca cele doua victorii ale lui Pavel era

Calificarea in sferturile de finala ale Cupei Davis a echipei Romaniei in fata formatiei Belarus, dupa un joc dramatic, este inca traita la cote inalte de catre sportivi si amatori de sport din intreaga tara. Daca cele doua victorii ale lui Pavel erau previzibile, izbanda lui Hanescu, aflat pentru prima data in situatia de a juca un meci decisiv, a intrat in istorie. Succesul recent poate readuce tenisul in prim-planul miscarii noastre sportive.
Pentru aceasta performanta de exceptie echipa de Cupa Davis a Romaniei va fi recompensata cu suma de 110.000 de dolari, bani care vor fi primiti de la Federatia Internationala.

Ilie Nastase: Performanta este mare, dar noi ne dorim o minune

Ilie Nastase, presedintele Federatiei Romane de Tenis, considera victoria in fata Belarusului ca pe una istorica obtinuta in fata unei echipe care anul trecut a disputat semifinala Cupei Mondiale. "Performanta este mare, dar noi ne dorim o minune", a declarat fostul lider mondial. Intrebat daca urmatorul adversar (Croatia) este convenabil pentru noi, presedintele FRT a raspuns: "Cred ca nu numai mie imi convine, dar si baietilor.
Trebuie tinut cont ca jucatorul lor numarul unu, Ivan Ljubicici, se afla momentan pe locul 13 mondial, el disputand in ultimul timp numai putin de cinci finale", a precizat Nastase. Referitor la alcatuirea lotului pentru viitoarele confruntari, Ilie Nastase considera ca este numai problema antrenorului.
"Eu ma gandesc totusi ca ar fi util ca Hanescu sa joace in turnee si la dublu. Ar fi benefic si pentru echipa si pentru el", a afirmat presedintele FRT.

BRD continua parteneriatul cu FRT

Ieri, la hotelul Marriott a fost semnat un nou contract de sponsorizare intre BRD si FRT, care deja are o vechime de cinci ani.
Pentru anul 2005, BRD va sponsoriza tenisul romanesc cu 100.000 de euro.
Din anul 2000 si pana in prezent, BRD a sprijinit activitatea FRT cu peste 500.000 USD.

Propunere de amenajare a unei sali polivalente la Romexpo

Presedintele FRT, Ilie Nastase, a declarat ca premierul Calin Popescu Tariceanu a propus amenajarea unei sali polivalente in pavilionul central din complexul expozitional Romexpo. "Am discutat cu domnul Tariceanu si dansul ne-a propus sa transformam Romexpo intr-o sala de sport, una polivalenta.
Vom analiza aceasta propunere sa vedem daca se poate lansa acest proiect", a spus Nastase. Potrivit premierului Tariceanu, noua sala ar urma sa aibe o capacitate de 15-20.000 de locuri si ar putea gazdui atat manifestari expozitionale, cat si actiuni sportive sau culturale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.