Pilotul unui MIG-21 Lancer, care s-a prabusit ieri, in jurul orei 13,45, in preajma localitatii Insuratei, jud. Braila, a reusit sa se catapulteze si a fost recuperat, ne-a informat ieri locotenent-colonelul Gelaledin Nezir, purtatorul de cuvant al M
Pilotul unui MIG-21 Lancer, care s-a prabusit ieri, in jurul orei 13,45, in preajma localitatii Insuratei, jud. Braila, a reusit sa se catapulteze si a fost recuperat, ne-a informat ieri locotenent-colonelul Gelaledin Nezir, purtatorul de cuvant al MApN. Potrivit aceleiasi surse, aparatul, unul cu simpla comanda, apartinea Bazei Aeriene de la Fetesti si executa un zbor de instructie. Accidentul este cercetat de o comisie condusa de general-maior Mihail Orzeata, loctiitorul sefului Statului Major al fortelor aeriene.
MIG 21 este un avion de lupta produs in fosta URSS si aflat in dotarea a 25 de state. Romania a achizitionat acest tip de avion inca de acum aproape 20 ani si l-a imbunatatit dupa 1990. Versiunea imbunatatita se numeste MIG 21 Lancer si exista in urmatoarele variante: cu simpla comanda si cu dubla comanda. Avionul are o anvergura de 7.15 m, o lungime de 15 m, inaltime de 4 m si o greutate de peste 5 tone. Aeronava poate atinge o viteza maxima de 2.250 km/h, viteza ascensionala: 295 m/sec, viteza de aterizare: 270 km/h, plafon de serviciu - 18.000 m avand o raza de actiune de 900 km.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.