Universitatea Politehnica din Bucuresti a gazduit, in zilele de 7 si 8 martie 2005, Forumul National "IBM Academic Days for Universities in Romania" organizat de IBM Romania. Scopul acestui eveniment a fost acela de a face cunoscut in mediul academic
Universitatea Politehnica din Bucuresti a gazduit, in zilele de 7 si 8 martie 2005, Forumul National "IBM Academic Days for Universities in Romania" organizat de IBM Romania. Scopul acestui eveniment a fost acela de a face cunoscut in mediul academic Apelul de Parteneriat intre Comunitatea Academica si Industrie lansat recent pe plan global de IBM pentru promovarea inovatiei in instruirea si cercetarea universitara si pentru asigurarea unei forte de munca cu inalta competenta profesionala. ''Noua Initiativa Academica IBM sprijina universitatile in pregatirea studentilor pentru dobandirea de noi competente in domeniul IT, necesare satisfacerii cerintelor actuale ale pietei fortei de munca. Parteneriatul cu mediul universitar reprezinta o prioritate pentru IBM, care sustine inovatia in invatamant si cercetarea stiintifica in scopul perfectionarii fortei de munca si al cresterii economice. Momentul organizarii acestei manifestari nationale coincide cu etapa schimbarilor structurale in invatamantul superior romanesc si al integrarii sale in efortul european de cooperare in domeniul calificarii prioritare a fortei de munca in Tehnologia Informatiei - initiativa sustinuta permanent de compania IBM'', a afirmat Laurentiu Oftez, Customer Sales Manager, IBM Romania.
Initiativa Academica IBM este un program inovativ care ofera o gama variata de beneficii pentru educatia din domeniul tehnologiei, venind astfel in intampinarea obiectivelor celor mai multe colegii si universitati. IBM va colabora cu universitatile care sprijina conceptul standardelor deschise si sunt interesate de utilizarea acestuia si a tehnologiilor IBM in scopuri pedagogice. La absolvire, studentii vor intelege relevanta si importanta conceptelor standardelor deschise si a afacerilor on-demand.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.