Deputatii au ascultat, ieri, de Ziua Internationala a Femeii, interventii politice in care s-a vorbit despre patriarhat, indemnul "femeia la cratita!", barbatii "cheie de contact", dar si despre cavalerismul sexului tare sau enigmele eternului femini
Deputatii au ascultat, ieri, de Ziua Internationala a Femeii, interventii politice in care s-a vorbit despre patriarhat, indemnul "femeia la cratita!", barbatii "cheie de contact", dar si despre cavalerismul sexului tare sau enigmele eternului feminin, transmite Mediafax.
In plus, parlamentarii au fost informati despre istoricul si semnificatia sarbatorii internationale a femeilor. Ei au aflat de la Minodora Cliveti, presedintele Comisiei pentru egalitatea de sanse intre femei si barbati ca prima "Zi a femeii" a fost sarbatorita in 1908. Ea a aratat ca, in 19 martie 1911, a avut loc consacrarea acestei zile, serbata pentru prima data in Germania, Austria, Danemarca si in alte cateva tari europene. Pe de alta parte, deputata Monica Iacob-Ritzi a precizat ca se bucura ca s-a inteles ceea ce, foarte plastic afirma un scriitor roman: "Femeia este forta motrice a vietii! Barbatul e doar cheia de contact".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.