Actionarii producatorului farmaceutic Biofarm Bucuresti intentioneaza sa treaca de pe Bursa electronica Rasdaq la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, se arata intr-un comunicat al companiei. In acest sens, actionarii vor supune aprobarii Consi
Actionarii producatorului farmaceutic Biofarm Bucuresti intentioneaza sa treaca de pe Bursa electronica Rasdaq la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, se arata intr-un comunicat al companiei. In acest sens, actionarii vor supune aprobarii Consiliului de Administratie selectarea unei societati de servicii de investitii financiare, cu care va incheia un contract pentru operatiunea de listare. Actionariatul Biofarm s-a modificat semnificativ in urma tranzactiilor bursiere realizate in ultima perioada, cea mai importanta schimbare fiind diminuarea participatiei presedintelui Consiliului de Administratie, Robert Ferran, de la 49,9 la suta la 10 la suta din titluri. Printre actionarii semnificativi se numara SIF Oltenia cu 10,2 la suta din actiuni si firmele americane Health Science Group si Saphiro Bancorp cu 24,3 la suta, respectiv 10 la suta din titluri. Printre noii actionari se numara si SIF Banat Crisana cu 2,045 la suta din actiuni, SIF Muntenia cu 2 la suta din titluri si SSIF Broker cu 1,7 la suta. In plus, compania intentioneaza sa rascumpere o parte din actiunile proprii in vederea cesionarii catre angajati, pretul de achizitionare fiind intre 1.000 si 7.000 lei pe actiune, adauga comunicatul companiei. Perioada de achizitionare si cesionare a actiunilor catre personalul societatii nu va depasi un an de la data publicarii hotararii AGEA in Monitorul Oficial. Cotatia Biofarm la inchiderea sedintei de tranzactionare de luni a fost de 4.951 lei.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.