In anul scolar 2005-2006, testele nationale si bacalaureatul raman nemodificate, orice schimbare inclusa in reforma educatiei urmand sa inceapa cu un ciclu de pregatire, a declarat Paloma Petrescu, secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetar
In anul scolar 2005-2006, testele nationale si bacalaureatul raman nemodificate, orice schimbare inclusa in reforma educatiei urmand sa inceapa cu un ciclu de pregatire, a declarat Paloma Petrescu, secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC), intr-o conferinta de presa. Altfel spus, nici una din metodologiile de examen anuntate de minister nu se schimba, elevii din clasa a VIII-a si cei din clasa a XII-a urmand sa sustina in aceasta vara examenele de finalizare a ciclurilor de invatamant in conditiile anuntate inca din toamna anului trecut. Potrivit secretarului de stat pentru invatamantul preuniversitar, este nevoie de o reforma pentru regandirea testelor de evaluare si chiar a examenului de bacalaureat. "Eu ma gandesc sa organizam clasa a Xll-a ca una de specialitate, in care sa existe doar sapte materii de studiu si nu mai mult. La fel trebuie regandit sistemul de testare nationala, in conditiile in care durata invatamantului preuniversitar este de zece ani", a mai spus Petrescu, raspunzand informatiilor aparute in presa privind modificarile aduse examenelor terminale.
Secretarul de stat a mai anuntat ca pana pe 15 martie va fi finalizat planul de scolarizare pentru anul de invatamant 2005-2006.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.